Bonusrecept: Asperge Soep

Bijgewerkt: jun 15

Deze week hadden onze Naobers een bonus gerechtje in de Naoberskrat: asperges soep. Simpel te maken met de schillen en kontjes van de asperges. Dat gerecht delen we ook graag met jullie! Haal je dan wel de asperges bij Gert Smits of een andere lokale aspergeteler?



Ingrediënten uit de Naoberkrat:

  • schillen en kontjes van de asperges uit het vorige gerecht


Uit de eigen voorraadkast

  • roomboter

  • bloem


Uit de eigen keukenlades

  • soeppan

  • zeef

  • houten spatel

  • kookpan of braadpan


Bereidingswijze

  • Doe de schillen en kontjes in een kookpan en zet deze net onder water.

  • Breng ze aan aan de kook, zet dan het vuur uit en laat 30 minuten trekken.

  • Zeef de aspergebouillon en gooi de schillen en kontjes weg.

  • Laat per liter aspergebouillon 50 gr boter in de pan smelten.

  • Voeg hier 60 gram bloem aan toe en meng dit op het vuur met een houten spatel totdat

  • er een zanderig geheel ontstaat.

  • Voeg 1/3 deel van de aspergebouillon aan bloemmengsel (roux) toe en breng dit tegen de kook aan. Herhaal dit nog twee keer tot de aspergebouillon op is.

  • Proef de aspergesoep en voeg naar smaak wat zout en witte peper toe.

0 keer bekeken

Meld je aan op onze social media en blijf op de hoogte van de volgende Naoberkrat

Je mag je Naoberkrat afhalen bij Villa Ruimzicht, Sandershof, boerderijwinkel de Kruisbrink en Kaasboerderij Weenink. 

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 | Met trots gemaakt door Het Struweel