Ferdinand Eeuwes van De Groene Schuur doet mee omdat
Bijgewerkt: 17 apr 2020
Ferdinand Eeuwes van De Groene Schuur vertelt
Wij zijn een bedrijf die naast het kweken van groenten zich bezig houdt met de beleving van eten door middel van kookworkshops en allerlei educatieve activiteiten.

De afzet van onze groenten is gestagneerd. De supermarkten hebben wel een gebrek aan groenten maar dat zijn de geconserveerde groenten. Verse groenten zijn in Nederland genoeg te krijgen op dit moment, maar de supermarkt maakt er niet genoeg gebruik van. Ook als je kijkt naar de variatie in het verse groenteassortiment in de supermarkten is dat heel beperkt, terwijl er genoeg aanbod is. Postelein, raapstelen en witte kool wordt nauwelijks nog verkocht in de supermarkten, terwijl dit zoveel voedingswaarde heeft. De markten en de horeca zijn hier wel enthousiast over, maar die liggen vrijwel helemaal stil. Doordat de horeca stil ligt, zijn de groepsactiviteiten zoals de kookworkshops niet meer mogelijk bij ons, en valt 70 tot 80% aan inkomsten weg. Tijdens de workshops die we organiseerden kon ik ook veel kennis van voeding overbrengen. Iets waar ik, Ferdinand, veel voldoening uit haal. Ook dat is nu compleet weggevallen.“