Maak kennis met Meike van Boer Lubbers



Puur melk van boer Lubbers! Onder deze slogan vermarkten Meike en Erik Lubbers een deel van hun melk die de ongeveer 90 koeien leveren op de historische boerderij De grote Migchelt.



Vol enthousiasme hebben Erik en Meike het bedrijf van Erik’s ouders begin dit jaar overgenomen na een aantal jaren in het familiebedrijf gewerkt te hebben. De grote Migchelt is een boerderij op Sinderen in de Achterhoek waar al sinds 1150 sinds geboerd wordt. Vanaf april dit jaar is Meike begonnen met de realisering van haar droom: het op professionele wijze verwerken van melk tot pure melk en yoghurtproducten. Op bestelling te krijgen via www.boerlubbers.nl.






De grote Migchelt

Door de aanleg van de hoogspanningslijn uit Duitsland moest het toenmalige bedrijf van de familie Lubbers gesloopt worden en in 2014 woonden Erik en Meike als eersten op De grote Migchelt. Een periode van de bouw van de nieuwe stal volgde, waarna de rest van het gezin Lubbers er ook kwam wonen. Begin 2020 hebben Erik en Meike het bedrijf overgenomen. Als echte koeienman runt Erik het bedrijf van zo’n 42 hectare. Een regulier melkveebedrijf met ongeveer 90 koeien, omzoomd door bomen en bosjes die een integraal onderdeel uitmaken van het bedrijf. Ook heeft Erik veel aandacht voor het welzijn van de dieren, waardoor de melkproductie hoog is.






Meike werd in 2019 werkloos en in plaats van nieuw werk te zoeken gaf haar dat de kans om haar droom van verwerking van melk, te realiseren. ‘Ik ben al van jongs af bezig met voedsel en gezondheid en twee jaar geleden heb ik naast mijn werk een cursus voedseltechnologie gevolgd. Ik ben op allerlei bedrijven gaan kijken hoe zij de melkverwerking hebben aangepakt en besloten om mijn eigen bv te starten. Ik lever voorlopig alleen op bestelling, maar nu ik het zuivelcertificaat heb gekregen, kan ik straks ook aan winkels gaan leveren. Het afhalen gebeurt op zaterdag en dan is er ook alle ruimte om kennis te maken met de boerderij: fietsen door de stal, spelen in het stro, aaien van kalfjes, noem maar op. Dat geeft een band met de klanten. Ik wil de verwerking geleidelijk uitbouwen door goed te luisteren naar de wensen van klanten en het leveren van pure producten’.



Een lange historie

Er wordt op deze plek al sinds 1150 geboerd, iets wat zich ook in het landschap heeft vertaald: een oude oprijlaan die vroeger doorliep naar kasteel Sinderen, weilanden met grote bosranden. Ook herbergt de boerderij een buurtkapel waar een priester voor de buurt missen kwam lezen. Meike is er trots op dat zij het verhaal van deze boerderij verder mag zetten.



Bijzondere vol van smaak

De melk van Boer Lubbers vind je regelmatig terug in de Onze Naoberkrat en wordt gebruikt om stampotten en sauzen mee te maken.


De melk wordt nog warm vanuit de koe direct gepasteuriseerd en ondergaat verder geen bewerkingen. Zo worden alle voedingswaarde en de bijbehorende positieve eigenschappen behouden. Bovendien is de smaak hierdoor lekker vol en romig. Zo geeft de melk net dat beetje extra aan de gerechten uit Onze Naoberkrat.



Tekst en foto's door Wim Beijer


153 keer bekeken

Meld je aan op onze social media en blijf op de hoogte van de volgende Naoberkrat

Je mag je Naoberkrat afhalen bij Villa Ruimzicht, Sandershof, boerderijwinkel de Kruisbrink en Kaasboerderij Weenink. 

  • Facebook
  • Instagram

Ontvang het laatste nieuws over de Naoberkrat via onze Naoberkrant

© 2020 | Met trots gemaakt door Het Struweel