Recepten week 20 - voor 2 personen

Download de recepten hier of bekijk ze online op deze pagina (scroll naar beneden voor de andere recepten)


week 20 Asperges 2p-3pdf



week 20_ gevulde aardappel_ 2ppdf



week 20_ pasta chorizo_ 2p-3pdf




Asperges op klassieke wijze


Bereidingstijd: 60 minuten

Niveau: aan de bak!


Ingrediënten


  • 700 gram asperges van groentekweker Smits uit de Heurne

  • 3 eitjes van Pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem

  • 160 roomboter van Kaasboerderij Weenink uit Lievelde

  • peterselie van de Groene Schuur uit Groessen

  • Gekookte achterham van scharrelvarkenshouderij Sandershof uit Etten

  • 500 gram krieltjes van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk

Uit de eigen voorraadkast


  • peper

  • zout

  • 1 el witte wijn

  • 1 el (witte wijn) azijn


Uit de eigen keukenlade


  • dunschiller

  • kookpan met brede bodem voor de

  • asperges

  • kookpan voor de aardappelen

  • kookpan voor de eieren

  • garde

  • ruime kom

  • kommetje

  • magnetron

Bereidingswijze asperges


  • Schil de asperges met een dunschiller door ze bij de bovenkant vast te houden, schil in 1 haal van boven naar beneden. Bij de volgende haal ga je voor de helft nog een keer over de lijn die je net hebt geschild, zo schil je de asperge zogenaamd 1,5 keer.

  • Snijd een ongeveer 1 cm van de onderkant van de asperge en leg ze plat in de pan. Vul de pan met koud water totdat de asperges ongeveer 1 vinger dik (ongeveer 1 cm) onder water staan, voeg wat zout toe.

  • Dek de asperges af met een velletje keukenpapier of bakpapier (zo blijven ze onder water liggen) en breng dit snel aan de kook.

  • Wanneer de asperges koken, zet je het je het vuur uit en laat je de asperges rustig doorgaren tot alle andere onderdelen van het gerecht gereed zijn.

Bereidingswijze krieltjes


  • Snijd de krieltjes in gelijke delen en spoel ze goed met koud water af.

  • Zet de krieltjes op met koud water en een beetje zout. Breng dit snel aan de kook en gaar de krieltjes totdat ze beetgaar zijn.

  • Giet de krieltjes af en voeg een klontje boter (10 gram) toe.

  • Hak de peterselie fijn en voeg deze toe.

  • Schud vlak voor het serveren de krieltjes even om.

Bereidingswijze eitjes

  • Kook de eitjes (1 p.p.) 6 minuten en laat deze kort schrikken onder de koude kraan

  • Pel de eitjes en serveer ze gehalveerd.

Bereidingswijze Hollandaise saus

  • Smelt ongeveer 150 gram boter volledig in een bakje in de magnetron.

  • Doe in een ruime kom 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel witte wijn en 1 eidooier met een snufje zout.

  • Zet de kom op de kokende aardappels en klop de substantie luchtig.

  • Haal de kom elke 5 seconden van het warme pannetje af en zet hem na 5 seconden weer op de warme pan. Doe dit in totaal ongeveer 60 seconden lang. Door de kom steeds op en af op de kokende pan te zetten, voorkom je dat het ei in de substantie stolt.

  • Giet nu voorzichtig - maar blijf roeren - de gesmolten boter toe. Let op! Laat het witte vocht onder de boter in het kommetje zitten.

  • Voeg naar smaak een snufje zout toe

Tenslotte


  • Verwijder het keuken of bakpapiertje van de asperges, schep de asperges voorzichtig uit de pan en leg ze op een bord of schaal.

  • Leg de ham op de asperges

  • Serveer met de eitjes, hollandaise saus en de krieltjes.


Eet smakelijk!


Maak van de schillen en harde kontjes van de asperges heerlijke aspergesoep! Hier vind je het recept van Bjorn.

Gevulde aardappel met zoetzure Chinese kool en saucijs


Bereidingstijd:

40 minuten bereidingstijd

20 minuten oventijd


Niveau: goed te doen!


Ingrediënten

  • 4 stuks grote friet aardappelen van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk

  • 2 saucijzen van scharrelvarkenshouderij Sandershof uit Etten

  • een halve chinese kool (de andere helft gebruik je in de pasta) van kwekerij de Groene Schuur

  • uit Groessen

  • 250 ml hangop van boer Lubbers uit Ulft

  • 20 gr knoflookbieslook van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

  • 1 bosui van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

  • 60 gram geraspte kaas van Kaasboerderij Weenink uit Lievelde

Uit de eigen voorraadkast


  • peper & zout

  • 50 gram suiker

  • 1 dl (witte wijn) azijn

  • olijfolie

Uit de eigen keukenlade


  • ovenvaste schaal

  • mengkom

  • keukenmes

  • snijplank

Bereidingswijze


  • Warm de oven voor op 200 graden.

  • Was de aardappels grondig en doe ze in een kookpan.

  • Voeg koud water toe totdat ze volledig onder water staan en voeg wat zout toe aan het kookwater. Breng aan de kook.

  • Na 15 tot 20 minuten koken (afhankelijk van de grootte) zijn de aardappels gaar zijn (tip: zodra je er met een vork in prikt en ze zakken van je vork zijn ze gaar). Giet dan de aardappels af.

  • Verwarm ondertussen in een pannetje 1 dl (witte wijn) azijn en 50 gram suiker voor de zoetzuur marinade.

  • Haal het pannetje van het vuur wanneer de suiker is opgelost en voeg 70 ml koud water toe. Laat verder afkoelen.

  • Snij saucijzen in kleine stukjes en de bosui in ringen en meng deze door elkaar.

  • Wanneer de aardappels gaar zijn; halveer ze en hol alle halve aardappels voorzichtig een beetje uit met een lepeltje.

  • Prak de uitgeschepte aardappel fijn en meng deze met het saucijzen/bosui mengsel.

  • Verdeel dit mengsel over de halve aardappels en bestrooi met de kaas.

  • Plaats de halve aardappels in de oven totdat het gehakt gaar is en de kaas gesmolten (ongeveer 15 minuten)

  • Snijd de knoflookbieslook fijn en meng deze met de hangop. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.

  • Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en meng de zoetzuur marinade erdoorheen.

  • Serveer het hangop/knoflookbieslook mengsel over de gepofte aardappel en de Chinese kool erbij


Eet smakelijk!


Pasta met chorizo, Chinese kool en snijbiet


Bereidingstijd: 20 minuten


Niveau: peulenschil


Ingrediënten


  • 2 st chorizo van scharrelvarkenshouderij Sandershof uit Etten

  • 180 gr pasta van graanteler de Slaege uit Silvolde

  • 200 ml room uit de keuken van Villa Ruimzicht

  • Een halve chinese kool van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen (de andere helft gebruik je

  • in het recept van de gepofte aardappel)

  • 100 gr snijbiet van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen (en oeps! Die is dit geval veelkleurig of wit)

Uit de eigen voorraadkast


  • peper & zout

  • glas witte wijn

  • neutrale olie om in te bakken

  • olijfolie

Uit de eigen keukenlade

  • bakpan

  • kookpan

  • houten spatel om te roeren

  • een keukenmes

  • een snijplank

Bereidingswijze


  • Was de snijbiet en Chinese kool in ruim koud water.

  • Breng een pan met water en zout aan de kook voor de pasta.

  • Snijd de worst en de stelen van snijbiet in stukken van 1 cm. Hou de bladeren apart.

  • Snijd de Chinese kool in dunne reepjes.

  • Verwarm de olie op laag vuur in de bakpan en bak hier rustig de stukjes worst in.

  • Voeg de stelen van de snijbiet toe, blus dit met een glas witte wijn en laat deze tot ⅔ inkoken.

  • Kook de pasta in 5-6 minuten beetgaar en voeg deze toe aan de worst en de snijbiet.

  • Voeg de room toe en laat dit rustig inkoken totdat het geheel licht gebonden is en de pasta mooi beetgaar (tip: mocht het nodig zijn in de pasta te roeren; doe dit dan met een houten lepel. Zo voorkom je dat pasta stuk gaat).

  • Voeg als laatste de gesneden Chinese kool toe aan de pasta.

  • Snijd de bladeren van de snijbiet fijn en maak deze aan met wat olijfolie, peper en zout en serveer dit naast de pasta.


Eet smakelijk!


0 keer bekeken

Meld je aan op onze social media en blijf op de hoogte van de volgende Naoberkrat

Je mag je Naoberkrat afhalen bij Villa Ruimzicht, Sandershof, boerderijwinkel de Kruisbrink en Kaasboerderij Weenink. 

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 | Met trots gemaakt door Het Struweel