Recepten week 35 - voor 2 personen



De recepten kan je via deze pagina RECEPTEN DOWNLOADEN direct downloaden


Let op! Voor het witte bonen recept moet je één dag van tevoren de witte bonen goed uitspoelen en in de koelkast wellen in 450 ml (2p) of 900 ml (4p) koud water!


Gevulde aubergine met cherry tomaat, buffelmozzarella en basilicumpesto



Niveau: peulenschil


Bereidingstijd:

circa 25 minuten


Ingrediënten:

  • 4 stuks aubergine van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

  • 1 bakje cherry tomaten van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 125 gram mozzarella van buffelboerderij Arns uit Zevenaar

  • Een half bosje basilicum van groentekwekerij Smits uit de Heurne (de andere helft gebruik je in het Witte bonen recept).

  • 10 gram pijnboompitten uit de keuken van Hotel Villa Ruimzicht

  • 100 gram geraspte kaas van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren

  • 1 teen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 1 rode ui van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Uit de eigen keukenkast:

Peper

Zout

Olijfolie

Normale olie


Uit de eigen keukenlade:

Ovenschaal

Aluminium folie

Keukenmes

Snijplank

Koekenpan of hapjespan



Bereidingswijze pesto:

  • Pluk het basilicumblad van de stengels en houd ongeveer 5 blaadjes achter de hand. Maal de rest samen met 20 gram kaas, de pijnboompitten, een snuf zout, een scheut olijfolie, een gepelde teen knoflook, en een flinke haal peper fijn in de vijzel of keukenmachine.

Bereidingswijze vulling:


Verwarm de oven voor op 200 graden!

  • Snijd de aubergine over de lengte door en snijd met de punt van een mes kruislingse vierkantjes in de kern. Hol vervolgens de binnenkant van de aubergine uit met behulp van een lepel.

  • Verwarm een scheutje olie in een koekenpan of hapjespan. Doe de aubergine kernen in de hapjespan en bak deze kort en krachtig aan. Verwarm deze mee totdat deze net gaar zijn en haal de pan van het vuur.

  • Snijd de tomaten naar wens door de helft, maak de rode ui schoon, snijd deze door de helft en snijd deze in halve ringen. Voeg deze toe aan de gebakken aubergine.

  • Snijd de mozzarella in stukjes en voeg deze ook toe aan de aubergine samen met de pesto. Proef het geheel nogmaals en breng het eventueel verder op smaak met wat peper en zout.

  • Besmeer een ovenschaal lichtjes met olijfolie en leg hier de aubergines in met de uitgeholde kant naar boven. Vul elke helft van de aubergine ruim met de vulling en dek de schaal af met aluminiumfolie. Doe dit circa 8 minuten (afhankelijk van je oven) afgedekt in de oven.

  • Verwijder na 8 minuten de folie en bestrooi de aubergines met de resterende geraspte kaas en plaats het nogmaals 4 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.

  • Haal het geheel uit de oven en werk de aubergine af met een flinke scheut olijfolie en de fijngesneden resterende bladeren basilicum.


Aan tafel!

Witte boontjes in tomaten-basilicum saus met dubbel-doel-koe-worst en aardappels op de klassieke wijze


Niveau: Appeltje-eitje


Let op! Spoel één dag van tevoren de witte bonen goed uit en laat ze in de koelkast wellen in 450 ml (2p) of 900 ml (4p) koud water!


Bereidingstijd:

35 minuten

Ingrediënten:

  • 150 gram witte bonen van graanteler de Slaege uit Silvolde (een dag van tevoren goed spoelen en wellen in 450 ml koud water in de koelkast)

  • 600 gram aardappels van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk

  • 1 blikje tomatenpuree

  • een half bosje basilicum van groentekwekerij Smits uit de Heurne (de andere helft gebruik je in het Aubergine recept)

  • 2 stuks verse worst van IJsboerderij de Steenoven uit Hummelo

  • 1 stuk sjalot van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 1 teen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne

Uit de eigen keukenkastje:

Peper

Zout

Olie


Uit de eigen keukenlade:

Schaal of kom om de bonen te wellen

Kookpan x2

Dunschiller of schilmesje

Vleesvork of vleestang

Snijplank

Keukenmes

Bereidingswijze


  • Spoel de witte bonen grondig af en kook deze ongeveer in 12 tot 15 minuten gaar. (tip: Voeg hier geen zout aan toe, dit voorkomt mede dat de bonen kapot koken). Let op: bewaar 2dl van het kookvocht.

  • Ontdoe de knoflook en sjalot van de schil en snijd deze fijn.

  • Verwarm een scheut olie in een pan en fruit de knoflook en sjalot aan. Voeg de tomatenpuree toe en verwarm deze kort mee op laag vuur om hem te ontzuren.

  • Voeg een flinke scheut olijfolie, een paar halen zwarte peper en een snuf zout toe en blus dit met 2 dl van het kookvocht van de boontjes en roer het door elkaar.

  • Giet de boontjes af en voeg deze toe aan de tomatensaus.

  • Pluk de basilicumblaadjes van de stelen, snijd de blaadjes fijn en voeg deze toe aan de saus.

  • Schil de aardappel, snijd ze in grote gelijke stukken en spoel deze grondig onder koud water.

  • Doe de aardappels in een kookpan en zet deze net onder met koud water en een snuf zout. Breng aan de kook en laat in 20 minuten rustig gaar koken.

  • Verwarm een koekenpan met een scheut olie en bak de worst rustig goudbruin en gaar.

  • Giet de aardappels af en laat deze in de pan droog stomen.

Serveer de witte bonen in tomaten-basilicum saus, samen met het worstje en de gekookte aardappelen.



Eet smakelijk!


Roti met snijboontjes, ei en procureur


Niveau: even de spierballen laten rollen!


Bereidingstijd:

45 minuten

Ingrediënten roti vulling:

  • 2 eieren van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem

  • 1 ui van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 2 tenen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 200 gram snijbonen van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 200 gr procureur in blokjes gesneden van scharrelvarkenshouderij Sanders Hof uit Etten

  • 2 aardappels van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk

  • 20 gr masala uit de keuken van Hotel Villa Ruimzicht

  • ½ rode peper (of naar smaak) van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

  • 150 gram witte rijst uit de keuken van Hotel Villa Ruimzicht


Ingrediënten voor het roti brood:

  • 250 gr bloem van graanteler de Slaege uit Silvolde

Uit eigen keukenkastje:

2 theelepels bakpoeder

olijfolie

0,5 liter kippenbouillon of water (voor de vulling)

175 ml water (voor het roti-brood)


Uit de eigen keukenlade:

mengkom

deegrol

hapjespan

dunschiller

keukenmes

snijplank

koekenpan

rijstkoker of kookpan

Bereidingswijze roti brood

  • Meng de bloem, het bakpoeder en het zout met elkaar in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en voeg het water en 1 eetlepel olie beetje bij beetje toe. Meng het goed totdat het stevig deeg is geworden. Dek het deeg af en laat het circa 30 minuten rusten.

  • Verdeel het deeg in 4 bollen en rol deze uit tot een ronde plak. Besmeer dit met wat olie. Vouw de bollen dicht en herhaal de handeling (rollen, besmeren, vouwen) 3 keer.

  • Rol uiteindelijk de bollen weer uit tot een ronde plak en bak deze in een klein scheutje olie in een bakpan gaar. Keer tijdens het bakken het deeg regelmatig.


Bereidingswijze roti vulling

  • Kook de eieren hard (8 minuten) in kokend water. Laat ze schrikken in koud water en pel ze vervolgens. Snipper de ui en de knoflook, snijd de snijboon in lange stukken van 5 cm en ontdoe de rode peper van de zaadlijsten en snijd fijn.

  • Schil de aardappels en snijd ze vervolgens in blokjes. Spoel ze grondig met koud water.

  • Snijd de procureur in stukjes.

  • Doe een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de procureur op laag vuur goudbruin. Haal de procureur uit de pan en voeg de gesnipperde ui en de gehakte knoflook, de specerijen en de rode peper toe.

  • Voeg de procureur weer toe en zet dit net onder met de kippenbouillon of water en een snuf zout. Breng dit aan de kook.

  • Zet ondertussen een pan water op met een snuf zout om de rijst te koken.

  • Zet het vuur laag en voeg de aardappel toe, laat deze 20 minuten mee garen en voeg de snijbonen toe. Laat dit 10 minuten rustig mee stoven en voeg de laatste 4 minuten de eieren toe.

  • Kook ondertussen de rijst gaar in 8 à 10 minuten, giet de rijst af en doe de rijst terug in de warme pan. Laat deze 4 minuten rusten met een droge schone theedoek over de pan.

Serveer de roti samen met het snijbonen/procureur mengsel en de rijst.


Eet smakelijk!

87 keer bekeken

Meld je aan op onze social media en blijf op de hoogte van de volgende Naoberkrat

Je mag je Naoberkrat afhalen bij Villa Ruimzicht, Sandershof, boerderijwinkel de Kruisbrink en Kaasboerderij Weenink. 

  • Facebook
  • Instagram

Ontvang het laatste nieuws over de Naoberkrat via onze Naoberkrant

© 2020 | Met trots gemaakt door Het Struweel