Recepten week 38 - voor 4 personen



De recepten kan je via deze pagina RECEPTEN DOWNLOADEN direct downloaden


Bewaartip voor de munt: wikkel de peterselie voorzichtig in een vochtig keukenpapiertje en doe deze in een plastic zakje of afsluitbare box. Bewaar in de koelkast.




Gehaktballetjes met Stroganoffsaus en een luchtige aardappelpuree


Niveau:

appeltje-eitje


Bereidingstijd:

circa 40 minuten


Ingrediënten

  • 400 gram dubbeldoel gehakt van IJsboerderij de Steenoven uit Hummelo

  • 2 rode paprikas van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

  • 2 uien van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 2 blikjes tomatenpuree uit de keuken van Villa Ruimzicht

  • 2 teentjes knoflook geschoond van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 400 gram champignons van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 400 ml melk van boer Lubbers uit Sinderen

  • 250 gram roomboter van Kaasboerderij Weenink uit Lievelde

  • 1000 gram aardappels van groentekwekerij Smits uit de Heurne



Uit de eigen keukenkast:

  • Peper

  • Zout

  • Eventueel een scheutje vodka



Uit de eigen keukenlade:

  • keukenmes

  • snijplank

  • hapjespan

  • pureestamper

  • ovenschaal


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden

  • Maak het gehakt op smaak met peper en zout en verdeel dit in gehaktballetjes van ongeveer 4 cm doorsnede en laat ze afgedekt in de koelkast opstijven.

  • Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken, doe ze in een pan en zet onder met koud water en een flinke snuf zout. Breng aan de kook en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.

  • Snijd de champignon in 6 parten. Schil en snijd de ui in ringen, maak de knoflook schoon en hak deze fijn of pers deze uit in een knoflookpers. Snijd de boven en onderkant van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.

  • Verwarm ondertussen een hapjespan met een scheutje olie en braad de gehaktballetjes om en om goudbruin. Doe ze in een ovenschaal en gaar ze verder in een voorverwarmde oven van 160 graden.

  • Zet de hapje pan weer op het vuur en voeg 50 gram boter, de uien en de knoflook toe en fruit dit aan. Voeg vervolgens de paprika en de champignon toe en laat dit mee fruiten.

  • Voeg de tomatenpuree toe en verwarm deze kort mee om deze licht te ontzuren.

  • Blus dit eventueel af met een flinke scheutje vodka en voeg 200 ml melk toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg de gehaktballetjes toe aan de saus.

  • Giet de aardappels wanneer ze voldoende zijn gegaard af en doe ze terug in de pan met 200 gram boter en 200 ml melk en stamp dit tot een hele luchtige smeuïge puree en breng dit op smaak met peper en zout.



Eet smakelijk!

 Spaghetti romesco met hazelnoten, broccoli en courgette



Niveau:

Appeltje-eitje


Bereidingstijd:

30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 courgettes van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

  • 2 stronken broccoli van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 320 gram spaghetti van graanteler de Slaege uit Silvolde


Ingrediënten voor de saus:

  • 80 gr hazelnoten van Koffie Blom uit Doetinchem

  • 4 stuks paprika van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

  • 2 tomaten van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

  • 2 teentjes geschoonde knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • een bosje peterselie van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 1 tl cayennepeper & 2 tl gerookt paprikapoeder (dit zit samen in een bakje) uit de keuken van Villa Ruimzicht

Uit de eigen keukenkastje:

  • 2 el rode wijnazijn (dit kan ook best met normale azijn)

  • 4 el olijfolie

  • peper en zout

  • olijfolie


Uit de eigen keukenlade:

  • blender

  • kookpan

  • ovenschaal

  • keukenmes

  • snijplank

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en breng een pan water aan de kook met een snuf zout om de pasta in te garen.

  • Snijd de courgette in blokken van 1,5x1,5 cm en snijd de broccoli in gelijke roosjes. Meng de courgette en broccoli in een ovenschaal met een scheut olijfolie, peper en zout en laat deze 10 tot 15 minuten garen en kleuren in de oven en roer het geheel tussendoor een keer om. 

  • Zet de paprika er in zijn geheel bij in de oven en laat deze mee roosteren. (om de paprika verder te verwerken kan het handig zijn om hem in de vriezer kort terug te koelen om hete vingers te voorkomen)

  • Rooster de hazelnoten ¾ minuten mee in de oven

  • Ontdoe de geroosterde paprika geroosterd van zijn vel, zaadlijsten en steel.

  • Doe alle ingrediënten voor de romesco saus in de blender, behalve de cayennepeper en gerookte paprika mengsel. Draai het geheel glad en breng dit naar eigen smaak op smaak met de cayennepeper-paprikamengsel, peper en zout.

  • Kook de pasta beetgaar in het kokende water, gaar de pasta tussen de 6/8 minuten en vergeet hem tussendoor niet even kort door te roeren om plekken en harde stukken te voorkomen. 

  • Giet de pasta af door een zeef en meng de pasta met de groenten en de saus in de schaal.




Eet smakelijk!


Verse worst van Sandershof met stoofsla en peterselie krieltjes




Niveau:

Peulenschil


Bereidingstijd:

30 minuten

Ingrediënten:

  • 800 gram krieltjes van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 2 stuks stoof sla (een losse variant van romaine sla) van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

  • 4 stuks verse worst van scharrelvarkenshouderij Sanders Hof uit Etten

  • 1 bos peterselie van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 250 gram roomboter van Kaasboerderij Weenink uit Lievelde

Uit eigen keukenkastje:

  • peper en zout

  • zonnebloemolie

  • aluminium folie

  • olijfolie

  • klontje boter


Uit de eigen keukenlade:

  • een hapjespan of koekenpan met deksel

  • een ovenschaaltje

  • een kookpan

  • een snijplank

  • een keukenmes

Ingrediënten:

  • Was de krieltjes grondig, snijd ze door de helft en doe ze vervolgens in een pan met water. Zet ze net onder met koud water met een flinke snuf zout en breng dit aan de kook en gaar dit totdat de aardappels beetgaar zijn.

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.

  • Snijd ondertussen de sla in stukken van tenminste 1 cm. Was en droog de sla.

  • Verwarm de koekenpan of hapjespan met een scheutje olie en braad de worstjes rondom goudbruin op matig vuur. Verwijder de worsten uit de pan en zet ze in de oven. Voeg 200 gram boter toe aan de pan met daarop de sla en dek dit af met een deksel en verwarm dit nog 30 seconden op de hittebron, roer het 1 keer om en haal vervolgens de pan van het vuur. Laat het met de deksel erop door garen.

  • Hak ondertussen de peterselie fijn.

  • Giet de krieltjes af, voeg de resterende boter en de peterselie toe, doe de deksel op de pan en schud dit voorzichtig om tot dat de krieltjes omhult zijn met een glanzend laagje boter en peterselie.


Eet smakelijk!

35 keer bekeken

Meld je aan op onze social media en blijf op de hoogte van de volgende Naoberkrat

Je mag je Naoberkrat afhalen bij Villa Ruimzicht, Sandershof, boerderijwinkel de Kruisbrink en Kaasboerderij Weenink. 

  • Facebook
  • Instagram

Ontvang het laatste nieuws over de Naoberkrat via onze Naoberkrant

© 2020 | Met trots gemaakt door Het Struweel