Recepten week 42 - voor 2 personen

Bijgewerkt: okt 14



De recepten kan je via deze pagina RECEPTEN DOWNLOADEN direct downloaden


Tip: Voor de kippensoep: wel de boontjes in koud water een dagje van te voren in de koelkast


De allerlekkerste hutspot met gerookte worst van Sanders Hof



Niveau:

Lekker stampen


Bereidingstijd:

40 minuten bereidingstijd


Ingrediënten:

  • 2 stuks winterpeen van Groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 600 gram aardappel van boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk

  • 4 stuks ui van boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk

  • 1 rookworst van scharrelvarkenshouderij Sanders Hof uit Etten

  • 100 gram boter van Kaasboerderij Weenink uit Lievelde


Uit de eigen keukenkast:

  • peper en zout

  • eventueel een scheutje melk of kookvocht


Uit de eigen keukenlade:

  • kookpan

  • ovenschaal

  • hete lucht oven

  • snijplank

  • keukenmes

  • stampotstamper

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden

  • Was de peen grondig, ontdoe ze van hun bovenkant en snijd ze in blokken van 1x1 cm

  • Schil de uien en snijd ze in 6 parten

  • Meng de ui en peen met een scheut olie, peper en zout en rooster ze in een ovenschaal de oven goudbruin tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 30 minuten. 

  • Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in gelijke stukken, was de aardappels grondig en zet ze op met koud water met een snuf zout

  • Breng de aardappels snel aan de kook afgedekt met een deksel en laat ze rustig gaar koken. leg de rookworst zonder verpakking bovenop de aardappels om warm te worden

  • Giet de aardappels af en bewaar eventueel een deel van het kookvocht

  • Stamp de aardappel met de boter en de groenten en voeg eventueel een beetje kookvocht of melk toe om de stamppot extra smeuïg te maken


Eet smakelijk!

Oosterse kippensoep met woudboontjes   




Niveau:

de oven doet het werk


Bereidingstijd:

30 minuten koken

3 - 4 uur in de oven

Ingrediënten:

  • 1 soepkip van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem

  • 1 winterwortel van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 100 gr woudbonen (even een nachtje wellen van tevoren) van graanteler de Slaege uit Silvolde

  • 5 takken lavas van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

  • 1 rode peper van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

  • 1 stukje gember van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 0,5 st spitskool van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

  • 1 st rode ui van boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk

  • 2 tenen knoflook uit de keuken van Villa Ruimzicht

Uit de eigen keukenkastje:

  • peper en zout



Uit de eigen keukenlade:

  • snijplank

  • een braadpan of hapjespan met deksel

  • keukenmes

  • hete lucht oven

  • schaaf of mandoline (ook mogelijk met een scherp mes hoor!)

  • schuimspaan

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Breng de kip op smaak met peper en zout.

  • Snijd de knoflook door de helft, snijd de peper door de helft en verwijder de zaadlijsten. Vul de kip met de peper, knoflook en gember.

  • Leg de kip in de hapjespan en zet in de oven.

  • Rooster de kip mooi goudbruin, haal de kip vervolgens uit de oven en breng de oventemperatuur terug naar 95/110 graden (komt niet heel nauw aan).

  • Schil ondertussen de ui en de wortel en snijd deze in grove stukken van 2x2 cm.

  • Zet de pan met de kip op hoog vuur en vul de pan met koud water en breng dit aan de kook.

  • Verwijder de drijvende eiwitten met een schuimspaan en voeg de ui, de winterpeen en de gewelde bonen (wel even afspoelen voor het toevoegen) toe.

  • Dek de pan af met de deksel en zet hem terug in de oven en laat de bouillon een uur of 3 a 4 rustig trekken.

  • Verwijder de pan uit de oven en haal de kip uit de bouillon. Pluk het vlees van de kip en voeg deze toe aan de soep.

  • Breng de soep eventueel verder op smaak met wat zout.

  • Snijd de bladeren van de lavas grof en schaaf de spitskool in fijne reepjes en serveer dit samen in de soep.




Eet smakelijk!


Pasta uit de oven met prei, geitenkaas en peterselie




Niveau:

eitje


Bereidingstijd:

30 minuten


Ingrediënten:

  • 180 gram schelpen pasta gemaakt in de keuken van Villa Ruimzicht met de granen van graanteler de Slaege uit Silvolde

  • 1 geitenkaasje van geitenboerderij de Brömmels uit ’t Woold

  • 1 prei van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 1 teenje knoflook uit de keuken van Villa Ruimzicht

  • 1 bos peterselie van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 250 ml melk van boer Lubbers uit Sinderen

  • 30 gram roomboter van kaasboerderij Weenink

Uit eigen keukenkastje:

  • 2 boterhammen zonder korst

  • peper en zout

  • olie

  • 25 gram bloem


Uit de eigen keukenlade:

  • kookpan

  • ovenschaal

  • spatel

  • garde

  • keukenmes

  • snijplank

  • keukenmachine


Bereiding:

  • Maak de knoflook schoon en snijd hem door de helft.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Halveer de prei over de lengte en was de binnenkant schoon onder de stromende kraan en snijd de prei in halve ringen.

  • Smelt de boter in de pan samen met de knoflook en laat dit kort aanfruiten.

  • Voeg de melk samen met 100 ml water rustig toe aan de bloem onder voortdurend roeren en breng dit eenmaal aan de kook. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  • Meng de pasta en prei met de saus en zet dit in de voorverwarmde oven.

  • Was de peterselie onder de stromende kraan en dep deze even droog.

  • Draai het brood in de keukenmachine tot een fijn kruim, voeg vervolgens de peterselie toe en laat dit gedurende 30 seconden mee draaien.

  • Brokkel de geitenkaas in grove blokken en schep dit kort door de brood massa.

  • Wanneer de pasta ongeveer 15 minuten in de oven heeft gestaan (voeg eventueel nog wat water met een klein beetje zout toe als de saus te dik is) verdeel je de broodkruim over de pasta en laat je deze nog eens 10 minuten mee garen.

  • Controleer de pasta op de juiste garing en pas de tijd hier eventueel nog aan.


Eet smakelijk!

189 keer bekeken

Meld je aan op onze social media en blijf op de hoogte van de volgende Naoberkrat

Je mag je Naoberkrat afhalen bij Villa Ruimzicht, Sandershof, boerderijwinkel de Kruisbrink en Kaasboerderij Weenink. 

  • Facebook
  • Instagram

Ontvang het laatste nieuws over de Naoberkrat via onze Naoberkrant

© 2020 | Met trots gemaakt door Het Struweel