Recepten week 42 - voor 2 personen
Bijgewerkt: 14 okt 2020
De recepten kan je via deze pagina RECEPTEN DOWNLOADEN direct downloaden
Tip: Voor de kippensoep: wel de boontjes in koud water een dagje van te voren in de koelkast
De allerlekkerste hutspot met gerookte worst van Sanders Hof

Niveau:
Lekker stampen
Bereidingstijd:
40 minuten bereidingstijd
Ingrediënten:
2 stuks winterpeen van Groentekwekerij Smits uit de Heurne
600 gram aardappel van boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
4 stuks ui van boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
1 rookworst van scharrelvarkenshouderij Sanders Hof uit Etten
100 gram boter van Kaasboerderij Weenink uit Lievelde
Uit de eigen keukenkast:
peper en zout
eventueel een scheutje melk of kookvocht
Uit de eigen keukenlade:
kookpan
ovenschaal
hete lucht oven
snijplank
keukenmes
stampotstamper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Was de peen grondig, ontdoe ze van hun bovenkant en snijd ze in blokken van 1x1 cm
Schil de uien en snijd ze in 6 parten
Meng de ui en peen met een scheut olie, peper en zout en rooster ze in een ovenschaal de oven goudbruin tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in gelijke stukken, was de aardappels grondig en zet ze op met koud water met een snuf zout
Breng de aardappels snel aan de kook afgedekt met een deksel en laat ze rustig gaar koken. leg de rookworst zonder verpakking bovenop de aardappels om warm te worden
Giet de aardappels af en bewaar eventueel een deel van het kookvocht
Stamp de aardappel met de boter en de groenten en voeg eventueel een beetje kookvocht of melk toe om de stamppot extra smeuïg te maken
Eet smakelijk!
Oosterse kippensoep met woudboontjes
Niveau:
de oven doet het werk
Bereidingstijd:
30 minuten koken
3 - 4 uur in de oven
Ingrediënten:
1 soepkip van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
1 winterwortel van groentekwekerij Smits uit de Heurne
100 gr woudbonen (even een nachtje wellen van tevoren) van graanteler de Slaege uit Silvolde
5 takken lavas van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
1 rode peper van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
1 stukje gember van groentekwekerij Smits uit de Heurne
0,5 st spitskool van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
1 st rode ui van boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
2 tenen knoflook uit de keuken van Villa Ruimzicht
Uit de eigen keukenkastje:
peper en zout
Uit de eigen keukenlade:
snijplank
een braadpan of hapjespan met deksel
keukenmes
hete lucht oven
schaaf of mandoline (ook mogelijk met een scherp mes hoor!)
schuimspaan
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breng de kip op smaak met peper en zout.
Snijd de knoflook door de helft, snijd de peper door de helft en verwijder de zaadlijsten. Vul de kip met de peper, knoflook en gember.
Leg de kip in de hapjespan en zet in de oven.
Rooster de kip mooi goudbruin, haal de kip vervolgens uit de oven en breng de oventemperatuur terug naar 95/110 graden (komt niet heel nauw aan).
Schil ondertussen de ui en de wortel en snijd deze in grove stukken van 2x2 cm.
Zet de pan met de kip op hoog vuur en vul de pan met koud water en breng dit aan de kook.
Verwijder de drijvende eiwitten met een schuimspaan en voeg de ui, de winterpeen en de gewelde bonen (wel even afspoelen voor het toevoegen) toe.
Dek de pan af met de deksel en zet hem terug in de oven en laat de bouillon een uur of 3 a 4 rustig trekken.
Verwijder de pan uit de oven en haal de kip uit de bouillon. Pluk het vlees van de kip en voeg deze toe aan de soep.
Breng de soep eventueel verder op smaak met wat zout.
Snijd de bladeren van de lavas grof en schaaf de spitskool in fijne reepjes en serveer dit samen in de soep.
Eet smakelijk!
Pasta uit de oven met prei, geitenkaas en peterselie

Niveau:
eitje
Bereidingstijd:
30 minuten
Ingrediënten:
180 gram schelpen pasta gemaakt in de keuken van Villa Ruimzicht met de granen van graanteler de Slaege uit Silvolde
1 geitenkaasje van geitenboerderij de Brömmels uit ’t Woold
1 prei van groentekwekerij Smits uit de Heurne
1 teenje knoflook uit de keuken van Villa Ruimzicht
1 bos peterselie van groentekwekerij Smits uit de Heurne
250 ml melk van boer Lubbers uit Sinderen
30 gram roomboter van kaasboerderij Weenink
Uit eigen keukenkastje:
2 boterhammen zonder korst
peper en zout
olie
25 gram bloem
Uit de eigen keukenlade:
kookpan
ovenschaal
spatel
garde
keukenmes
snijplank
keukenmachine
Bereiding:
Maak de knoflook schoon en snijd hem door de helft.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Halveer de prei over de lengte en was de binnenkant schoon onder de stromende kraan en snijd de prei in halve ringen.
Smelt de boter in de pan samen met de knoflook en laat dit kort aanfruiten.
Voeg de melk samen met 100 ml water rustig toe aan de bloem onder voortdurend roeren en breng dit eenmaal aan de kook. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Meng de pasta en prei met de saus en zet dit in de voorverwarmde oven.
Was de peterselie onder de stromende kraan en dep deze even droog.
Draai het brood in de keukenmachine tot een fijn kruim, voeg vervolgens de peterselie toe en laat dit gedurende 30 seconden mee draaien.
Brokkel de geitenkaas in grove blokken en schep dit kort door de brood massa.
Wanneer de pasta ongeveer 15 minuten in de oven heeft gestaan (voeg eventueel nog wat water met een klein beetje zout toe als de saus te dik is) verdeel je de broodkruim over de pasta en laat je deze nog eens 10 minuten mee garen.
Controleer de pasta op de juiste garing en pas de tijd hier eventueel nog aan.