Recepten week 45 - voor 2 personen

Bijgewerkt: nov 4



De recepten kan je via deze pagina RECEPTEN DOWNLOADEN direct downloaden



Winterse salade van paarse spitskool met dubbeldoel runderworst, mandarijn, Achterhoekse hazelnoot en geitenkaas



Niveau:

peulenschil



Bereidingstijd:

25 minuten


Ingrediënten:

  • 1 paarse spitskool van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

  • 2 mandarijnen van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 50 gr verse geitenkaas van geitenboerderij de Brömmels uit ’t Woold

  • 50 gr Achterhoekse pompoenpitten van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 35 ml volle yoghurt van Kaasboerderij Weenink uit Lievelde

  • 10 ml brassica koolzaadolie uit de keuken van Van Mien

  • 90 gr droge runderworst van IJsboerderij de Steenoven uit Hummelo



Uit de eigen keukenkast:

  • peper 

  • zout

  • zonnebloemolie



Uit de eigen keukenlade:

  • snijplank

  • mes

  • ruime mengkom

  • bakpan



Bereiding:

  • Snijd de spitskool over de lengte doormidden

  • Leg een halve spitskool met de platte kant op de snijplank en snij vanaf de puntige kant zo dun mogelijke reepjes, herhaal met de tweede helft. 

  • Was en droog de gesneden spitskool

  • Rooster de pompoenpitten in een pan met een druppel zonnebloemolie en een snufje zout tot ze mooi goudbruin zijn

  • Pel de mandarijnen en breek deze in partjes

  • Verwijder het vel van de worst en snijd de worst in blokjes

  • Meng de yoghurt en koolzaadolie en breng dit op smaak met een beetje peper en zout

  • Meng de spitskool, mandarijnpartjes, worst en pompoenpitten samen en breng op smaak met de yoghurt-koolzaad dressing

  • Brokkel de geitenkaas over de salade


Eet smakelijk!

Geroosterde bloemkool met puree van aardappel en hazelnoot en een beurre noisette (gebruinde boter)




Niveau:

goed te doen


Bereidingstijd:

45 minuten


Ingrediënten:

  • 1 stuk bloemkool van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 100 gram roomboter van Kaasboerderij Weenink uit Lievelde

  • 20 gr bruine hazelnoten uit de keuken van Van Mien

  • 600 gr aardappels van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk

  • 50 gram roomboter an Kaasboerderij Weenink uit Lievelde

  • 1 stuk bosui van groentekwekerij Smits uit de Heurne






Uit de eigen keukenkastje:

  • scheutje melk

  • peper en zout


Uit de eigen keukenlade:

  • snijplank

  • keukenmes

  • dunschiller

  • kookpan

  • ovenschaaltje

  • steelpannetje




Bereiding:


  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Peper en zout de bloemkool en zet de bloemkool in een ovenschaaltje en laat deze ongeveer 45 minuten in de oven garen. Na ongeveer 30 minuten smeer je de bloemkool een aantal keer in met de notenboter. 

  • Doe de hazelnoten in een ovenschaaltje en rooster deze ongeveer 10 minuten goudbruin in de oven.

  • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken, was de aardappels grondig en zet ze op met koud water en een snuf zout. Kook de aardappels gaar.

  • Verwarm de roomboter in een steelpannetje op laag vuur en roer deze regelmatig om, verwarm de boter totdat hij goudbruin is en giet hem vervolgens in een hittebestendige kom.

  • Plet de hazelnoten met de onderkant van een pannetje tot een grove crunch en voeg deze bij de gebruinde boter.

  • Vergeet ondertussen niet de bloemkool in te smeren met de gebruinde boter!

  • Giet de aardappels af wanneer ze voldoende zijn gegaard, doe ze terug in de pan en laat ze droogstomen.

  • Verwarm een scheut melk met een dikke klont roomboter en stamp deze met behulp van een pureestamper door de aardappels.

  • Snijd de bosui in fijne ringen en stamp ⅓ deel door de aardappels en meng de rest door de notenboter.

  • Wanneer de bloemkool voldoende is gegaard, snijd je deze in plakken en serveer deze bovenop de puree, giet daaroverheen (naar smaak) de notenboter.




Eet smakelijk!


Maaltijdsoep van boerenkool, aardappel en spekjes





Niveau:

Langzaamaan


Bereidingstijd:

45 minuten bereiden

Ingrediënten:

  • 250 gr aardappel van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk

  • 350 gr gesneden boerenkool van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 1 st ui van groentekwekerij Smits uit de Heurne

  • 150 gr spekjes van scharrelvarkenshouderij Sanders Hof uit Etten

Uit eigen keukenkastje:

  • 1 liter water

  • 1 eetl zout

  • 4 eetl olijfolie

  • versgemalen peper


Uit de eigen keukenlade:

  • ruime kookpan

  • bakpan

  • staafmixer 

  • pureestamper



Bereiding:


  • Schil de aardappel en snijd ze in gelijke stukken van ongeveer 2x2 cm.

  • Schil de ui en snijd deze in kleine blokjes.

  • Zet de aardappels net onder met het water, voeg een snuf zout toe en laat de aardappels ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken. 

  • Bak ondertussen de spekblokjes uit.

  • Wanneer de aardappelen gaar zijn; stamp deze in het kookwater fijn

  • Voeg de ui blokjes en de boerenkool toe aan de aardappel

  • Breng op smaak met versgemalen peper en zout

  • Laat het geheel ongeveer 10 minuten zacht doorkoken

  • Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep

  • Serveer de soep met de uitgebakken spekblokjes.




Eet smakelijk!

134 keer bekeken

Meld je aan op onze social media en blijf op de hoogte van de volgende Naoberkrat

Je mag je Naoberkrat afhalen bij Villa Ruimzicht, Sandershof, boerderijwinkel de Kruisbrink en Kaasboerderij Weenink. 

  • Facebook
  • Instagram

Ontvang het laatste nieuws over de Naoberkrat via onze Naoberkrant

© 2020 | Met trots gemaakt door Het Struweel